Zapisz się na kurs gotowania i poznawaj tajniki kuchni

Aktualna oferta kursu gotowania znajduje się w tym miejscu.

Samodzielne przyrządzanie potraw w domowym zaciszu ma masę zalet. Największą z nich jest bezsprzecznie zmniejszenie wydatków – spożywanie potraw w domu bywa zwykle znacznie tańsze aniżeli regularne korzystanie z usług restauracji. Nie bez znaczenia jest też radość będąca następstwem ugotowania dania osobiście – zwłaszcza, gdy możemy podzielić się nim z przyjaciółmi czy domownikami. Nie można nie napomknąć też o tym, iż kucharząc samemu mamy świadomość tego, co kładziemy na stół, co okazuje się szczególnie istotne w przypadku osób przechodzących dietę lub wykluczających z menu pewne składniki – np. produkty odzwierzęce, laktozę bądź cukier. Wymaga to aczkolwiek stosownych umiejętności – a nie każdy takowe posiada. Na szczęście można je zyskać w czasie kursu gotowania.

Kursy gotowania – nie tylko dla kulinarnych pasjonatów

W ofercie firm przygotowujących warsztaty z gotowania znajdziemy różnorodne kursy – zarówno te adresowane do osób bez doświadczenia w kuchni, jak i tych rozpoczynających przygodę z profesjonalną gastronomią. Opcji jest co niemiara – od kursów dla małych dzieci, przez te przygotowane z myślą o kulinarnych hobbystach, aż po tematyczne warsztaty (m.in. food pairing, kuchnia tajska). By kurs gotowania dał oczekiwane efekty, niezmiernie istotne jest to, żeby był przeprowadzony pod okiem profesjonalisty. Wobec tego przed zapisaniem się na warsztaty powinno się dowiedzieć się, kim jest osoba prowadząca szkolenie – które szkoły ukończyła, w jakich lokalach gastronomicznych pracowała i czy ma na koncie jakieś kulinarne wyróżnienia.

Kurs gotowania – co na nim opanujemy?

Od tematyki kursu gotowania zależy to, jaką wiedzę zdobędziemy. Na szkoleniach przewidzianych dla dzieci podejmowane są najprostsze zagadnienia, natomiast rolą kursu nie jest zdobycie konkretnych umiejętności, a podsycenie w nich kulinarnej wyobraźni oraz pasji. Z kolei kursy dla dojrzałych amatorów gotowania są sposobnością do opanowania kluczowych kuchennych umiejętności, takich jak różne sposoby obróbki cieplnej mięsa, sztuka podawania potraw bądź techniki krojenia.

Kontakt:
Warsztat Qulinarny
ul. Okulickiego 51 lokal 282
31-637 Kraków

Mob.: +48 662 311 637, +48 507 771 680
E-mail: [email protected]